facebook
שלום אורח   |    התחבר    |    רוכב/ת חדש/ה    |    התנתק                   אתר טיולי האופנים - טבע של רוכבים

שם הטיול:חוצה גולן - נטור צופה כנרת - צמח
תאריך הטיול:08/03/2019
יום: שישי
שעת מפגש: 07:30
סוג הטיול:הרים רגיל
הדבוקה: רק חברי קבוצה/קבוצות אלו יוכלו להצטרף לטיול.
אזורחרמון גולן ואצבע הגליל
אורך המסלול: 54 קילומטרים
מעגלי: לא
הערכת זמן:5.5 שעות רכיבה
מספר רוכבים מקסימלי: 17    {משתתפים 15}
קושי פיזי: בינוני
קושי טכני: בינוני
מקום המפגש:צומת צמח בארומה תחנת דלק פז כביש 90
כיצד להגיע:

טיול אופניים בדרום רמת הגולן

טיול אופניים חוצה דרום  גולן ממזרח למערב .הטיול מתחיל בישוב נטור ומסתיים בצמח 54 קמ של נופים עוצרי נשימה ו1000 מטר ירידות 450 מטר טיפוס .

לוגיסטיקה

  1. הגעה עצמית לצמח 
  2. הקפצה לנטור באוטובוס 
  3. חזרה באופניים לצמח.   

יש הרבה נקודות עניין בטיול הזה

  • בית הכנסת אום אל קנטיר
  • קצר ברדוויל
  • שמורת נחל אל על
  • ירידה בשביל צופה כנרת
  • סוסיתא 
  •  סיום בצמח 
  •  
  • לוח הזמנים

  מפגש 07:30

   נסיעה לנטור   8:00

 תחילת רכיבה  09:15

 סיום רכיבה      14:30

הבהרה:

רוכב המצטרף לטיול מצהיר כי הינו רוכב מנוסה ברכיבת שטח, מכיר את סוג המסלול של טיול זה, רכב בעבר במסלולים באותה דרגת קושי למסלול טיול זה, מודע לסיכונים הכרוכים ברכיבת אופניים בכלל וברכיבת שטח בפרט, ודואג לכך שבעת הרכיבה הוא יהיה במצב גופני המאפשר רכיבה, מצויד בכל הציוד הנדרש, כשהציוד והאופניים במצב תקין. כל רוכב המצטרף לטיול עושה זאת על אחריותו הבלעדית, כשהוא מודע לכל הסיכונים אליהם הוא חושף את עצמו בהצטרפו לטיול, ולא מסתמך עלי בכל אופן שהוא בכל הנוגע לרכיבה בטיול. לא תהיה לי כל אחריות כלפי אף רוכב אחר לכל נזק אם חלילה יגרם לו בטיול, בגוף או ברכוש, ואין לראות בניסיוני או במקצועיותי ברכיבת אופניים כמטילים עלי אחריות כלשהי קפטן אבי מור 
 

     

 

 

 

  

 

 

פרטים נוספים:

הסבר על נקוודות עניין

נטור

מושב נטור הינו מושב בדרום רמת הגולן אשר היה ידוע במשך שנים כקיבוץ. ואכן, נטור היה בעבר קיבוץ אשר השתייך לתנועת הקיבוץ הארצי. עם זאת, בינואר 2008, הוחלט להפוך את נטור למושב. המושב נמצא קרוב לנחל סמך ולמושב רמת מגשימים. הוא מרוחק כעשרה ק"מ בלבד מהכנרת והנוף אשר נשקף ממנו הינו נוף עוצר נשימה. נטור הוקם במקום בו היה קיים בעבר יישוב יהודי קדום. בסמוך למושב התגלה בית כנסת עתיק מתקופת המשנה אשר נחשב לאחד מהחשובים והמפוארים שנמצאו בארץ ישראל. הקהילה במושב נטור הינה ברובה קהילה חילונית וליברלית. האוכלוסייה במקום נחשבת לאוכלוסייה חזקה והדבר משפיע על מערכת החינוך ועל אופי המושב. תושבי נטור יודעים היטב כיצד לסייע זה לזה וכיצד לקיים חיי קהילה אינטימיים ומשפחתיים כאחד. לאחרונה, הצטרפו למושב משפחות המשתייכות למגזר הדתי-לאומי. אי לכך, נוצרה במושב מעין רב-תרבותיות. חשוב להדגיש כי קיימת תחושה של ערבות הדדית בין החילונים הוותיקים לדתיים החדשים

 בית הכנסת אום אל קנטיר

אום אל קנטיר, ידוע בשמו העברי קשתות רחבעם (ע``ש רחבעם זאבי). האתר מצוי בדרום-מערב רמת הגולן, מעל ואדי סמק, למרגלות קיבוץ נטור. גולת הכותרת של המקום הוא בית הכנסת העתיק והמרשים ששוחזר לא מזמן.                              הכפר אום אל -קנטיר, שבו נמצא בית הכנסת העתיק, הוא כפר יהודי מתקופת המשנה והתלמוד. מקור שמו של הכפר הוא בשלוש הקשתות המונומנטליות הניצבות סמוך למעיין השוכן בתחומו. לפי השערת החוקרים, מכלול המעיין נבנה כמקדש רומי לפני ייסוד הכפר היהודי במקום, ומי המעיין והבריכות הסמוכות לו שימשו לתעשיית הלבנת הפשתן ביממי הכפר היהודי. שרידי הכפר התגלו לראשונה בסוף המאה ה -11 על ידי המהנדס גוטליב שומכר והדיפלומט סר לורנס אוליפנט שסיירו בגולן וחיפשו אחר תחנות חלופיות למסילת הרכבת שתחבר בין חיפה לדמשק. גולת הכותרת באום אל -קנטיר היא בית הכנסת העתיק שנבנה, ככל הנראה, במאה החמישית לספירה. זהו אחד מבתי הכנסת היפים והמפוארים שנחשפו בארץ, והיחיד שבו נשתמרה במלואה בימת ארון הקודש )היכלית( המתנשאת לגובה של כ -6 מטרים. בחפירות שנערכו במקום בשנים האחרונות נחשפו גם כתובת בארמית, שני עמודים מעוטרים שעליהם תבליט של מנורת שבעת הקנים, שופר וארבעת המינים ועוד. מתפארתו ומגודלו של בית הכנסת )כ -10 מטר רוחבו, כ -18 מטר אורכו, וכ -12 מטר גובהו( אפשר ללמוד על עושרם של התושבים שהתגוררו בכפר ועל כך שבית הכנסת שימש כמרכז הרוחני של הקהילה שחיה במקום. בשנת 951 לספירה חרב הכפר ברעידת אדמה, וכדי להתגבר על עיי האבנים והחורבות שבמקום השתמשו החוקרים והחופרים בטכנולוגיות מתקדמות על מנת לחשוף את המבנים. מטרת השחזור היא להשמיש את המקום ולהפוך אותו לבית כנסת הפעיל העתיק בעולם.

קצר ברדוויל

מיתחם מבוצר קדום בקצה שלוחה מצוקית בדרום הגולן, כ-1.5 ק"מ מצפון-מזרח למושב אלי עד. האתר ידוע גם בכינויו מיתחם ג`ידיא, על שם הכפר ג`ידיא ששכן מצפון לו. מהחרסים שנמצאו במיתחם עולה, כי הוקם בתקופת הברונזה הקדומה והוא נמנה עם ערי הענק שהוקמו באותה תקופה באזורים ההרריים של המזרח התיכון. למיתחם צורת משולש שקודקודו בדרום, צלעותיו הם מצוקי הבזלת היורדים מן השלוחה מזרחה ומערבה, ובסיסו בצפון הוא חומה גדולה של אבני בזלת. אורכה של החומה 120 מ`, רוחבה 30 מ` ושרידיה מגיעים לגובה של כ-8 מ`. החומה אינה קיר אחד, אלא מערכת של חדרים עגולים וסגלגלים המחוברים זה לזה ומתוחמים בקירות עבים. מצפון לחומה ניכרים סימני חפיר.

שמורת נחל אל על

שמורה משתרעת סביב נחל אל-על, אחד הדרומיים בנחלי הגולן, הנקרא כיום על שם כפר סורי עזוב ששכן מדרום לנחל, וכנראה משמר בשמו שם יישוב קדום (השם מזכיר את השם "אלעלה" הנזכר בתנ"ך כיישוב בנחלת ראובן בארץ מואב שמו הערבי של הנחל - ואדי דופילה - מציין את שפע ההרדופים הפורחים לאורך הנחל הזורם כל השנה, יחד עם צמחי מים אחרים - עבקנה שכיח, פטל קדוש, שיח-אברהם ועצי ערבה. כמו כן ניתן לפגוש כאן ורד צידוני.  השמורה כוללת שני מפליםהמפל השחור, היורד בסלעי בזלת, בגובה 9 מ`, והמפל הלבן, המתחתר בסלעי גיר לבנים, בגובה 14 מ`. למרגלות המפלים נמצאות בריכות מים מרשימות באפיק הנחל. למרגלות מושב אלי-עד, יורד לנחל יובל קטן ובו מפל נוסף בגובה כ- 20 מ`, הזורם רק בעונת הגשמים. למרגלות המפלים ובאפיק הנחל נמצאות בריכות מים מרשימות, המוקפות בעצים ובצמחייה. בנוף הנחל בולטים שרידי בוסתנים של הכפרים הסוריים הנטושים אל-על וג`ידיא - בעיקר כרמי זיתים, אך גם רימונים, צבריםשקדים ועוד. במדרונות צומחת בתה עשבונית, בה גדלים בין היתר קיפודן, כלך מצוי וחלבלוב  מגובש. בתפר בין שכבות הבזלת והגיר, בחלק העליון של המדרונות, נובעים מספר מעיינות קטנים, בקרבתם גדלה צמחיית מים - קנה מצוי, פטל קדושהרדוף הנחלים ושרכי שבטבט ענף.

בראש המדרונות נמצאים שרידי אמת מים מפותלת, שהובילה בתקופה ההלניסטית את מי נחל אל-על לעיר סוסיתה, מהלך 25 קילומטרים (בפיתולים רבים).

בחלקה המערבי של השמורה, פונה נחל אל-על בזווית של 90 מעלות לצפון מערב. באזור זה, נמצאים בגדה הצפונית של הנחל, בקצה השלוחה המתנשאת מעל לנחל אל-על ונחל סמך, שרידי יישוב קדום (מתחם ג`ידיא), מתקופת הברונזה הקדומה (לפני כ- 5000 שנה), המוקפים בחומת אבן גדולה, באורך 120 מ`, רוחב 30 מ` וגובה 8 מ` (המכונה "קצר ברדוויל.

 

 

קיבוץ מיצר

מ?יצ?ר הוא קיבוץ של תנועת ה השוכן בדרום רמת הגולן, בתחומי המועצה האזורית גולן. היישוב נמצא בגובה של 355 מטרים מעל פני הים, בקרבת נחל רוקד ונחל מיצר, והוא הדרומי ביותר מבין היישובים השוכנים לאורך גבול ישראל - סוריה, כשלושה ק"מ מצפון-מערב למשולש הגבולות ישראל-סוריה-ירדן.

היישוב קרוי על שם המבנה הטופוגרפי של השטח - שני יובלי נחל מיצר, הנשפך אל הירמוך, והעובר סמוך ליישוב חוצים את פני רמת הגולן ויוצרים מצר יבשה.

מיצר הוקם כ ב-1981 על ידי גרעין נח"ל של תנועת "המתנחל הצעיר", ולאחר שנתיים הפך ליישוב קבע. בתחילה הכוונה הייתה להקים במקום , אולם התנועה המיישבת בחרה לקיים במקום מיד יישוב קבע בשנת 1986 הוקם במקום רפת ב-1989 נטשו אותו מרבית חבריו עקב משבר חברתי, ובמקומם באו חברי גרעין קלע מצפון הגולן.

כלכלת היישוב מתבססת על חקלאות שלחין (גידולי כותנהאבוקדו ואגוזי פקאן). כמו כן יש ביישוב לול פיטום ורפת חלב. היישוב הוא אחד מארבעת היישובים השותפים בכפר הנופש חמת גדר.

בצמוד למיצר פועלת מכינה קדם צבאית - המדרשה למנהיגות חברתית במיצר. המכינה קיימת משנת 1998 וכיום עומד בראשה ליעד סולנקו.

הטיול נפתח על ידי: אבי מור      בתאריך: 07/03/2019
קישור חיצוני לטיול: לא נבחר טיול
טיול מאתר זה: לא נבחר טיול מאתר זה
הקלק להורדת קובץ/מפה:

משתתפים:
כינויעירהערהע.ר.GPSמפותמחפש טרמפרופאתיקוןמובילנשקקשר
הגולש
08/01/2019
גבעת עדה ואסתי
אריה מורג
08/01/2019
חיפה ודורית
haus
08/01/2019
חבצלת השרון +ניצה
עכואי
08/01/2019
עכו
אבי מור
08/01/2019
מודיעין
אסתי
08/01/2019
גבעת עדה
ניצה האוס
08/01/2019
חבצלת השרון
מוניצה
08/01/2019
כפר סבא
moss
08/01/2019
נהריה
זאזש
08/01/2019
נהריה
מיקי המחושמל :)
08/01/2019
נהריה
ziggy54
09/01/2019
נהריה
אירית
24/02/2019
רמת ישי
א.צ
03/03/2019
יחיעם
Avis
03/03/2019
עפולה
  

כדי להירשם לטיול יש תחילה להירשם לאתר




דיבורים:
Gad, 31/01/2019

אבי, תשמור מקום לי + 2 נוספים.

      
yehoda, חיפה : 07/03/2019

תהנו .לא יכול להגיע

 

      





תחזית
תחזית כאן 11
הש. המטאורולוגי
תחזית וולאה
Israel Weather

טיולילה
חישוב ליל לבנה

הדרך
אתר קקל
מפות משהח
עמוד ענן

 
תנאי שימוש באתר | הצהרת פרטיות ונגישות | צור קשר