facebook
שלום אורח   |    התחבר    |    רוכב/ת חדש/ה    |    התנתק                   אתר טיולי האופנים - טבע של רוכבים
אלבומי הטיול:

שם הטיול:שביל הסנהדרין חלק א בית שערים ציפורי
תאריך הטיול:01/05/2020
יום: שישי
שעת מפגש: 07:00
סוג הטיול:חשמלי הרים
הדבוקה: רק חברי קבוצה/קבוצות אלו יוכלו להצטרף לטיול.
אזורגליל תחתון והעמקים
אורך המסלול: 48 קילומטרים
מעגלי: כן
הערכת זמן:6 שעות
מספר רוכבים מקסימלי: 18    {משתתפים 17}
קושי פיזי: בינוני קשה
קושי טכני: בינוני
מקום המפגש:תחנת הרכבת כפר יהושע
כיצד להגיע:

חזרה לפעילות 

 

  • אופניים -  ככלל, הרכיבה תתבצע לא בסמוך לריכוזי אוכלוסייה.
  • אופני שטח - אימונים בשטחים פתוחים, עם שמירה על מרחק של 2 מ' בין הרוכבים.

 

שביל הסנהדרין
שביל הסנהדרין הוא שביל נופי מיוחד בן 103 ק"מ שניתן במתנה למדינה לרגל שנת ה-70. השביל מוביל מבית שערים לטבריה ובחזרה, ומחולק לחמישה מקטעים - לכל מקטע יש ערך אוניברסלי החקוק באבנים לאורך הדרך: עשייה, שלום, ענווה, נתינה ואהבה. הערכים הללו שזורים בפעילויות לאורך הדרך ומחולקים לשערים.
שביל הסנהדרין עובר גם ביער לביא, כך שמרכז השדה והיער לביא ממוקם ממש במקום שבו היה אורחן הדרכים הקדום פונדקא דלביא (או דלוי) כפי שמופיע בתלמוד ובמשנה.
את הקמת השביל הגה צוות גדול של אנשים והובילו אותה רשות העתיקות יחד עם אזרחי המדינה, גופים ירוקים כדוגמת קק"ל, משרדי ממשלה ומועצות. השביל מותאם לכל סוגי המטיילים, וכל מועצה או גוף אחראים על הקטע בשביל המצוי בתחומם.
שביל הסנהדרין תוכנן לספק מסלול טיול והנאה מהנוף, לצד הקניית ידע וחיבור לערכים אוניברסליים ומורשת יהודית. דרך אבני דרך ואתרים שונים מוזמנים המטיילים להתחבר לסיפור היהודי של הגליל, לסיפורי המורשת, לערכים ולאמרות חז"ל.
"השביל הוא פלטפורמה חינוכית ללימוד מורשת, יערנות, עתיקות, שימור ועוד", אמר יאיר עמיצור, ארכיאולוג רשות העתיקות, יצחק אשחר, מנהל אגף החינוך בגליל התחתון, הוסיף: "זוהי פעולה ראשונה של חשיפת שביל הסנהדרין בקרב הילדים והנוער בגליל התחתון. המשך החשיפה יגובש במסגרת תוכנית הלימודים ולאורך השנה. קק"ל היא שותפה מרכזית ומשמעותית בכל האזור וגם במסגרת הפרויקט והשביל". אשחר הודה לקק"ל על האירוח ועל הפעילות לאורך היום ואמר שישמחולהמשיך לשתף פעולה וליהנות מהמרכז הנמצא סמוך לבתי ספר ומוסדות בלתי פורמליים כתנועות נוער בתחום המועצה. 

 

פרטים נוספים:

הטיול מחולק ל 5 מקטעים

STAGE - 1 בית שערים אושה  20 קמ על 391 מטר טיפוס 

STAGE -2 אושה - תל יודפת   21.5  קמ  על 722 מטר טיפוס 

STAGE-3  תל יודפת ציפורי    18.5   קמ על 281 מטר טיפוס 

STAGE 4  ציפורי ארבל          36   קמ  על 495 מטר טיפוס

STAGE 5  ארבל  טבריה         13.5   קמ על 270 מטר עליות

 

               בטיול זה נעשה את  STAGE 1  

בטיול זה נא להגיע לא יותר ב 2 ברכב אחד 

לשמור מרחק אחד מהשני 2 מטר 

אין חיבוקים 

אין נשיקות 

אין מגע אחד עם השני 

להגיע עם סוללה מלאה 

טיול זה הוא מעגלי 

מרחק 48 קמ 

עליות 700 מטר 

שעת המפגש 07:00 

יציאה לרכיבה 07:30 

סיום משוער 13:30 - 13:45 

המסלול 

תחנת רכבת כפר יהושע 

אנדרטת אלכסנדר זייד 

מבנה הסנהדרין 

 

"מבנה הסנהדרין" - הוא בניין גדול ומונומנטלי הבנוי בדגם בסיליקה בראש הגבעה. המבנה מחולק בשני טורי עמודים לאולם תווך ולשתי סיטראות. בנייתו נעשתה באמצעות אבני גזית גדולות בעלות זיז שטוח. קירות המבנה היו מטויחים ושובצו בהם דגמים בלוחיות שיש. רצפת המבנה הייתה עשויה פסיפס צבעוני ממנו נתגלו קטעים קטנים. מופיע במקורות התלמודיים כ "אכסדרה של בית שערים" שהיה מקום מושבה של הסנהדרין.

"אכסדרה" היא המילה העברית לבסיליקה (ביוונית). כשהחכמים ישבו בבית המדרש הם ניהלו ביניהם דיון: האם לאכסדרה של בית שערים יש 6 או 8 עמודים? "רבי מתיר אכסדרה בבית שריי כמה עמודין היה בה רבי יעקב בר אחא אמר ר' חייא ר' יוסה חד אמר ששה וחד אמר שמונה" (ירושלמי, עירובין א'). כאשר נחשף המבנה על ידי הארכאולוגים, נמצא כי מבנה הבסיליקה מורכב משני חללים: אולם גדול שבו שני טורי עמודים שבכל אחד מהם 6 עמודים, ואולם קטן יותר שבו שני טורי עמודים שבכל אחד מהם 2 עמודים. על רקע זה אפשר להבין את המחלוקת שעליה התדיינו החכמים: האם כשאומרים "האכסדרה של בית שערים" מתכוונים לכל המבנה כולו או רק לאולם הגדול שבו.

קברי השומרים 

בית קברות זה מנציח בין מצבותיו את סיפורי הגבורה ואת חייהם של חברי "אגודת השומרים" – ארגון שמירה ועבודה שהקימו בשנת 1933 יוצאי תנועת "השומר" ביוזמתו של אלכסנדר זייד.
בבית הקברות קבורים חברי האגודה בניהם אלכסנדר זייד ואשתו ציפורה, הסופר אליעזר שמאלי, אריה אברמסון, בעז פרסוב ועוד.

בבית הקברות קבורים אנשים כגון הסופר אליעזר שמאלי, שכתב על אנשי קבוצת הרועים את ספרו המפורסם "אנשי בראשית". דמותו של אריה אברמסון מרתקת במיוחד. האיש למד לרעות צאן אצל שבטי הטורקמנים ואף הרחיק עד מקסיקו כדי ללמוד רעיית צאן אצל האינדיאנים. חייו הסוערים הסתיימו בשנת 1941 והוא בן 45. הקבר הבולט ביותר הוא קברו של בועז פרסוב. צעיר הירושלמי, יליד 1909, שנטש את ספסל הלימודים ובעודו נער התחבר אל קבוצת הרועים הראשונה בשיח' אבריק. בשנת 1929 נאלץ פרסוב להגר עם הוריו לארצות הברית, אך בשנת 1934 שב עם סילביה, בחירת לבו, אל עדרי הצאן שבשיח' אבריק. יום אחד נמצא מת בשדה והוא בן 27 בלבד. סילביה אספה במו ידיה את כל האבנים לבניין המבנה דמוי האוהל המצל על קברו של אהובה. בלב בית הקברות נמצאים קבריהם של אלכסנדר זייד ואשתו ציפורה.

 

דרך הראשונים 

 

זוהי חלקת יער שניטעה על ידי חברי מושב שדה יעקב וקק"ל בשנת 1931, במטרה "להבריא את אוויר הארץ" החלקה ניטעה לזכרו של שמואל חיים לנדוי (שח"ל) מראשי תנועת ההתיישבות הדתית בארץ ישראל.

שמואל חיים לנדוי (שח"ל) מראשי תנועת ההתיישבות הדתית בארץ ישראל, נודע בילדותו כעילוי, וכבר בגיל 18 הוסמך לרבנות. כאשר נחשף לדעות הרבנים יהודה אלקלעי וצבי קלישר, הפך לציוני. בשנת 1926 עלה לארץ והיה נציג הפועל המזרחי במוסדות הלאומיים. הוא מת בדמי ימיו. פעולתו האחרונה הייתה חתימה על ערבות כספית לחברי הקבוצה שעמדה להתיישב בשיח' אבריק, לא הרחק מהחורשה המוקדשת לזכרו כביטוי להערכתם למחולל תנועת ההתיישבות הדתית בארץ ישראל.

בתוך היער מצויים שרידי חציבות ומתקנים לעיבוד תוצרת חקלאית שהיו חלק מהעיר הקדומה בית שערים.

 

עץ האלון של אילן 

 

בשיפולים המזרחיים של קריית טבעון, נמצא עץ אלון תבור, הידוע כאחד מהעצים העתיקים והגדולים בישראל. היקף גזע עץ האלון - 530 ס"מ והוא הגדול באלוני התבור בארץ. העץ משמש כאתר הנצחה לסגן אילן גבאי, קצין צנחנים שנפל במלחמת לבנון השנייה. בסביבתו ניתן להבחין במחצבות קדומות ואבני בניה מסותתות.

במבט ראשון העץ אינו נראה מרשים במיוחד, אך גזעו העצום של העץ מרשים ביותר, הוא מלא בליטות ומסוקס היטב, כיאה לעץ עתיק. לפני שנים רבות, כך אפשר לשער, היה לו נוף מרשים הרבה יותר, אבל הענפים הגדולים של העץ כבר קרסו. בין סדקי קליפתו. החלל הפנימי של העץ עבר עישון כדי לשמור עליו מפני טפילים. בתחתית החלל הפעור בגזע נקבעו צינורות, המנקזים את מי הגשם החוצה כדי להפחית את הריקבון ותומכים בו לבל יפול.

למרגלות העץ מצויות עדויות למחצבה קדומה ואף שימוש משני באבנים. עדות נוספת לקדמותו של העץ מצויה בגזע התחתון של העץ – שם המתבוננים היטב יוכלו לזהות מסמר נעוץ, אשר תוארך כבר לתקופה הצלבנית!

ברכת הסוסים 

נחל ציפורי 

תחנת הנזירים 

אושה העתיקה 

 

אושה נמצאת בגליל התחתון בין קריית אתא ושפרעם, בסמוך לכביש 70. חורבת אושה, מזוהה עם מקום מושב הסנהדרין לאחר מרד בר כוכבא במאה ה-2 לסה”נ.

הישוב באתר החל בתקופה הרומית והוא המשיך להתקיים עד לתקופה האיסלאמית הקדומה ולאחר מכן ניטש. בסוף המאה ה19 הוקם באתר הכפר "הושא", ששימר את שמו של הישוב הקדום וניצל את חורבותיו לבניית בתי הכפר המתחדש שהתקיים עד מלחמת העצמאות. במקום תוכלו להנות מטיול בחיק הטבע המשלב ערכי נוף, ארכיאולוגיה והיסטוריה.

 

 

 

 

            

הטיול נפתח על ידי: אבי מור      בתאריך: 28/04/2020
קישור חיצוני לטיול: טיול
טיול מאתר זה: לא נבחר טיול מאתר זה
הקלק להורדת קובץ/מפה:

משתתפים:
כינויעירהערהע.ר.GPSמפותמחפש טרמפרופאתיקוןמובילנשקקשר
Malach
20/03/2020
קרית חיים
אבי מור
20/03/2020
מודיעין
moss
20/03/2020
נהריה
1951
20/03/2020
כפר סבא
ג׳ק
20/03/2020
פתח-תקוה
עכואי
20/03/2020
עכו
Sigizmigi
21/03/2020
פתח-תקוה
bonbon
24/03/2020
תל אביב
מיקי ב_צ
27/03/2020
גני תקוה בתקווה שהמסלול יתאים לסוללה אחת
שימי 1
27/03/2020
נתניה
vero
29/03/2020
פתח-תקוה
טלי
04/04/2020
ראשון לציון
Zevik
04/04/2020
שוהם
אבי כהן
04/04/2020
ראשון לציון
יוסי-אר
04/04/2020
ראשון לציון
יעלי
10/04/2020
כפר ויתקין
פלדי
10/04/2020
כפר ויתקין
  

כדי להירשם לטיול יש תחילה להירשם לאתר









תחזית
תחזית כאן 11
הש. המטאורולוגי
תחזית וולאה
Israel Weather

טיולילה
חישוב ליל לבנה

הדרך
אתר קקל
מפות משהח
עמוד ענן

 
תנאי שימוש באתר | הצהרת פרטיות ונגישות | צור קשר